L'Estudi Dharana

Filosofia de l'Estudi

l'Estudi Dhāraṇā Ioga L'H, fou creat per a oferir a totes les persones  un espai de Ioga per rebre classes i poder practicar aquest gran Art mil.lenari. 

 

És un espai a l'abast de tothom qui desitgi començar a endinsar-se en el món del ioga.

 

Volem contribuir en la millora i qualitat de vida de les persones; ja que amb una pràctica regular de ioga pots  gaudir d'una bona salut, sentir benestar, felicitat i estima vers un mateix i vers els altres.

 


La pràctica de ioga

Què és el Ioga ? Què és el  Ioga Iyengar® ?

El Ioga no és només és una filosofia de vida, és un art i una ciència, que ens ajuda a conèixer l'essència de l'ésser en la seva profunditat. El ioga potencia una gran salut física i ens aporta estabilitat a la ment per poder donar resposta a tots els entrebancs de la vida diària.

El ioga va molt més enllà de l'exercici físic, Ioga vol dir Unió, així que quan practiquen treballem el cos amb la ment, la ment amb el cos i el cos amb l'ànima.

Què és el Ioga Iyengar ?

Es caracteritza a grans trets per un treball precís en :

- L'alineament, La intensitat i el ritme en les seqüències a l'hora de practicar ( assanes ;  postures )

- L'Ús de Suports dissenyats per BKS Iyengar ( bancs, Cordes, Cinturons,  tacos, bolsters, cadires.... ) ajuden al practicant a endinsar-se en la postura, per poder rebre els majors beneficis d'aquesta. També els suports ajuden a persones amb dificultats a poder realitzar la postura.

Qui va ser BKS Iyengar?

Yogacharya BKS Iyengar ( 14 de Desembre del 1918 - 20 de agosto de 2014, Pune, India ), és considerat com un dels mestres de ioga més importants del món, ja que va practicar-ne durant més de 75 anys. Va escriure molts llibres sobre la pràctica i filosofia del ioga, entre els quals destaquen Llum sobre el ioga, Llum sobre el Pranayama i Llum sobre els Yoga Sutras de Patañjali. Hi ha centres de ioga Iyengar per tot el món i aquesta disciplina té milions de practicants.

**Consultar professors certificats arreu del món: bksiyengar.com 

I jo puc practicar ?

Tothom pot practicar Ioga, no importa la teva edat. 

Sempre és un bon moment per començar a sentir el  cos i experimentar canvis positius en la teva vida.

No calen coneixements previs per a fer ioga... ni tenir molta flexibilitat ni força, ni coneixements de relaxació... el ioga t’ajudarà a aprendre i desenvolupar en tu tots aquests aspectes.

Què necessito per la pràctica de ioga?
El ioga es practica sense mitjons i amb roba còmoda. No necessites cap material per a la pràctica ja que a l'Estudi Dharana disposem de tot el material necessari per a la classe. 
Abans de la classe comenta'ns si tens alguna lesió o dolor. En el cas de les dones, cal avisar sempre en els dies de menstruació, ja que caldrà tenir-ho en compte per a la pràctica. 
Qualsevol dubte que tinguis no dubtis en comentar-lo a l' Estudi!